Легендата на италјанската канцона Клаудио Баљони ке биде новиот водител на фестивалот Сан Ремо 2018 што ке се оддржи во февруари.Клаудио Баљони  кој е посебно познат по неговите грандиозни концерти ке го замени познатиот водител Карло Конти. Во последните 20 години Клаудио Баљони по Рафаела Кара и Џани Моранди ке биде трет водител на фестивалот кој доаѓа од редот на интерпретатори.