Во својата кратка а богата кариера Тоше Проески 4 пати говорше за Радио Телевизија Гевгелија.Како што голем број големи југословенски ѕвезди биле гости во Радио Гевгелија така и Тоше.Нашиот Ангел за нас најде време и кога го немаше.  За  само 6 минути Тоше беше пречекан, интервјуиран и испратен од РТГ.