А бе, Роберт Мугабе на 93 годишна возраст го тргнале како-така од Зимбабве. Абе , овие до-животните владетели ( МУГАБЕ пријателот на ТИТО) и  такви слични,  колку и да беа до-животни не можеа баш сите да провладеат во владеење по ЧЕТВРТИНА од  ” животен ” век. Општо познато е дека таквите владетели до владеење сепак дошле преку некои револуции кои по себе имале некаков временски ТАЈМИНГ. Кога сме до-животните еве ке се фатиме за животното Слон. Слонот е единствениот цицач кој не скока и не се плаши од ниту едно животно на планетата , Слонот во нормалну услови живее околу 60 години повеќе од човекот.  Добро, нешто воведов ни е малку долг во однос на содржината , ќе компензираме на тој начин што заклучок нема да пишуваме . ШО САКАхМЕ ДА КАЖЕМЕ “У СТВАРИ”?   Абе, една недела тивок дожд во Гевгелија ооп ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА. Еве, во детските градинки  играчките на децата се зафатени  работно во функција на собирање вода од скапаните тавани. И чудно, една ДИРЕКТОРКА 23 ГОДИНИ МАНДАТ и ова не го видела. И чудно, бившиот градоначалнил во обраќањето по поразот кажа   ЗАД МЕНЕ КЕ ОСТАНАТ ДЕЛА. Абе, кога се зафатени играчките за деца,  добри се и….. приказните за деца.