Цртањето или пишувањето графити  на приватна сопственост без дозвола од сопственикот  се смета за ВАНДАЛИЗАМ. За жал ова е во Гевгелија. Нашите сограѓани по ова се огорчени и порачуваат: За ” уметнициве ”  ЌОТЕКОТ е единствена алтернатива .