Градоначалникот Сашо Поцков ги посети сите населени места во општина Гевгелија и оствари средба со граѓаните во јавна расправа за Нацрт-Буџетот на општината за 2018 год. Останува уште средбата со граѓаните на Гевгелија која е закажана за утревечер (Четврток) во Народниот театар со поч во 19 ч.