Министерот за култура Роберт Алаѓозовски деновиве во гевгелиско-валандовскиот регион. Алаѓозовски посети ” културни ” објекти во Гевгелија а оствари средба и со градоначалникот Сашо Поцков. Разговарано е за тековни проблеми и идниот развој на културниот живот во Гевгелија.