Поранешниот вледетел за време на неговото владеење трошеше ОГРОМНИ СУМИ на пари  со цел за силна пропаганда на патриотизмот. На сила тапан не се чука (рекле старите) . За време на прославата 20 години независност на Република Македонија, композиторот Кире Костов напиша специјално (за таа прилика) дело Македонија  што до денес ниту некој го изведува веќе, ниту некаде се слуша а очигледно ниту Тврдокорните партиоти. Веројатно, недостасуваат ТУРБО ФОЛК ЕЛЕМЕНТИ.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               ….извињавамо се тврдокорни…..мало смо кинисули у зафрканцију….