Гости на ФК Кожуф и Општина Гевгелија е фудбалската школа Интерстар од Сибиу, Романија, за таа цел организиран е турнир за дечињата родени 2009/2010 година, на истиот учество зеде и екипата на ФК Миравци 2018, гостите од Романија се сместени во Негорски бањи а во Гевгелија ќе бидат до 08.09.ФК Кожуф догодина со овие генерации ќе учествува на меѓународен турнир во Сибиу на покана на Интерстар.  Гостите од Романија  денес ги прими гевгелискиот градоначалник Сашо Поцков.