Градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков и шефот на кабинетот на градоначалникот Драган Алчинов присуствуваа на свечената седница на Советот на општина Струмица на која беше одбележан и чествуваван Денот на заштитниците на Струмица „Св. 15 Тивериополски Свештеномаченици“