Денес роденден слави познатата сплитска интерпретаторка ДОРИС , едно од најголемите имиња на забавната сцена на овие простори. Безброј интервјуа за Радио Гевгелија и секогаш бакнежи за гевгеличани преку камерите на РТГ.