Втора шанса на Марија Џиџева го отвори Скопскиот филмски фестивал. Вкрстени семејни драми во поттекстот на конфликтот од 2001. Филмот нашол баланс меѓу уметничката визија и историографијата. Одлична актерска игра предводена од доајените Мирјана Карановиќ и Јорданчо Чеврески.