вторник, декември 18, 2018
Почетна Автори Вести од Радио Гевгелија

Радио Гевгелија

222 Вести 0 КОМЕНТАРИ

Градоначалникот Сашо Поцков ги прими наградените од драмското студио “Дон Кихот”

Градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков денес ги прими наградените актери, режисери и автори на претставата „На здравје“ на драмското студио „Дон Кихот“, кое работи...

Гевгелија го одбележа меѓународниот ден на лица со посебни потреби!

Центарот „Мајка Тереза“ од Гевгелија во соработка со општина Гевгелија, Дневниот центар за лица со посебни потреби, НВО Внимание и Аполонија фондацијата, вчера го...

Гевгелија “ГРАД ДОМАЌИН” на кошаркарскиот натпревар Македонија-Косово .

Поцков, Темелковски и Давитков пред неделниот кошаркарски натпревар Македонија-Косово изјавија: Во Гевгелија очекуваме добра атмосфера, фер навивање и победа на Македонија.

ОБЈАВЕНИ КОНКУРСИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРА И СПОРТ ВО 2019

Општина Гевгелија ги објави годишните Конкурси за финансирање на програми и проекти од областа на културата од интерес на општина Гевгелијаи за финансирање на...

ДОДЕЛЕНИОТ ГЕРМАНСКИ ГРАНТ ОД 2,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ БИДЕ НАМЕНЕТ ЗА ПРОЕКТИ КОИ ОБЕЗБЕДУВААТ...

-Наша цел е средствата од доделениот германски грант да бидат искористени за подобрување на квалитетот на условите за живот на граѓаните во општина Гевгелија,...

ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР КРИСТИЈАН ТИМОНИЕ ВО ПОСЕТА НА ГЕВГЕЛИЈА

Францускиот амбасадор во нашата земја Кристијан Тимоние вчера престојуваше во работна посета на Гевгелија, при што оствари средба со градоначалникот на општина Гевгелија Сашо...

(20 ноември 2018) Изјава на градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков !

До општина Гевгелија пристигна Решението на Уставниот суд за поведување на постапка за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распишување на референдум...

70 милиони евра за изградба и реконструкција на патишта и улици во општините!.

Министерството за транспорт и врски на РМ ќе обезбеди 70 милиони евра за изградба и реконструкција на локалните патишта во општините, најави министерот за транспорт и...

“Дојран – Туристички бисер на Југоисточна Македонија“

Дојран добитник на најголемиот грант од 1,5 милиони евра! Општина Дојран го доби проектот со наслов "Дојран – Туристички бисер на Југоисточна Македонија“. Проектот беше...

За 3 месеци целосно ќе биде реконструиран патот Гевгелија- Негорци!

Целиот патен правец, во должина од 6,5 км ќе добие нова асфалтна маса. Целата реконструкција ќе чини 90 милиони денари, а изведувач е фирмата...