Не прашувај, само свирај

Почетна Автори Вести од Радио Гевгелија

Радио Гевгелија

260 Вести 0 КОМЕНТАРИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШО ПОЦКОВ СЕ СРЕТНА СО ИТАЛИЈАНСКИОТ АМБАСАДОР ВО РМ КАРЛО РОМЕО

Градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков во општина Гевгелија оствари средба со италијанскиот амбасадор во нашата земја Карло Ромео. Притоа, градоначалникот Поцков го информираше амбасадорот...

ПРОЕКТ ” АФИРМАЦИЈА НА ПРИРОДНИ И КУЛТУРНИ ВРЕДНОСТИ ВО ПОГРАНИЧЕН РЕГИОН”

Денес започнa со реализацијa  проектот „Афирмација на природните и културните вредности во пограничниот регион" со кој всушност започнува уредување на излетиштето Динќут во Гевгелија....

ГЕВГЕЛИСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК САШО ПОЦКОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО СОПСТВЕНИЦИТЕ НА УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ

На состанокот освен за тековните проблеми кои ги имаат во работењето и можностите за развој на солидна туристичка понуда,  за прв пат се проговори...

91480

” ИЗЧЕЗНАЛЕ” СИТЕ РЕПЕТИТОРИ И ПРЕДАВАТЕЛИ НА РТГ !

Според последно вработените во Радио Телевизија Гевгелија :   Општина Гевгелија го" заплени"  имотот на Радио Телевизија Гевгелија . Општина Гевгелија тогаш предводена од градоначалникот...

ВО ВИКЕНДИТЕ ЕКСПРЕСЕН ВОЗ ГЕВГЕЛИЈА-СОЛУН

Воспоставен е повторно патничкиот железнички сообраќај помеѓу Македонија и Грција само во викендите.

ОДБЕЛЕЖАНА 10 ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА ИГОР ЃОРЕСКИ-ХЕКТОР

На 12 Јануари 2008 година кај скопско Блаце се урна хеликоптер на АРМ. Загинаа11 припадници на армијата меѓу кои и нашиот сограѓанин Капетан Игор...

МИНИСТЕРОТ ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ВО ГЕВГЕЛИЈА

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денес ја посети реконструираната погранична полициска станица во Гевгелија.  Министерот Спасовски му беше гост и на градоначалникот на...

OПШТИНАТА ДОНИРАШЕ КОМПЈУТЕР ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ПС ГЕВГЕЛИЈА

Општината донираше компјутер за потребите на полициската станица во Гевгелија.

ПРВОТО БЕБЕ ВО НОВАТА ГОДИНА “ЖЕНСКО”

Првото новородено бебе во општина Гевгелија во новата година е женско. Мајката Маја Атанасовска на свет го донесе своето второ дете. Бебето е тешко...