вторник, декември 18, 2018
Почетна Автори Вести од Радио Гевгелија

Радио Гевгелија

222 Вести 0 КОМЕНТАРИ

Motel Vardar Restaurant

Сабота 17.11.2018 Староградска музика 🕘 21:00ч 🕘 ☎️ 034/213-267

HINA Products

Разбудете ја вашата креативна страна и направете вкусен и уникатен оброк. Сендвич со авокадо, во комбинација со превкусната #Хиналутеница.

Општина Гевгелија најотворена локална власт во Македонија !

Општина Гевгелија е најотворена локална власт во Република Македонија, во поглед на доброто владеење за отвореност и отчетност во политиката и владеењето. Ова го покажа истражувањето на...

Се реконструира патот Гевгелија-Негорци !

Почна реконструкцијата на регионалниот пат Гевгелија-Негорци, која е дел од програмата на Јавното претпријатие за државни патишта на РМ, која се реализира на територијата...

Само “едно” штрафче го ЧУВА ? целокупниот имот на Радио Телевизија Гевгелија!

Повеќе од осум години една просторија во пионерскиот дом служи како магазин во која е сместена запленетата опрема на Радио Телевизија Гевгелија. Во таа...

Прес на гевгелискиот градоначалник !

Градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков, на денешната прес конференција даде отчет пред јавноста за своето едногодишно работење. Притоа, Поцков истакна: „Измина една година од...

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на УП

Општина Гевгелија објави Јавниот повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови, согласно член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање. Јавниот повик ке...

ПОСТАПКАТА ЗА ОСИГУРУВАЊЕ ВО ОПШТИНАТА ЗАКОНСКА И ТРАНСПАРЕНТНА

Последниве денови во јавноста, на социјалните мрежи  се појави текст со лажни и неиздржани тврдења за тендерската постапка околу осигурувањето на лица и возила...

ГЕВГЕЛИЈА ГО СЛАВЕШЕ ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО – 7 НОЕМВРИ

Со низа активности Гевгелија го одбележа денот на ослободувањето - 7 ноември.

Се за ” Зелена Гевгелија “.

Кога ПРИРОДАТА "затајува" , и помагаме на ПРИРОДАТА па макар и во ноември.