вторник, декември 18, 2018

ВО ( СЕ УШТЕ ) РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И ВО ЦЕЛ СВЕТ НИТУ ТВРДОКОРНИТЕ ПАТРИОТИ...

Поранешниот вледетел за време на неговото владеење трошеше ОГРОМНИ СУМИ на пари  со цел за силна пропаганда на патриотизмот. На сила тапан не се...

Marley

06.02.1945 роден е Bob Marley

ТОШЕ НАЈДЕ ВРЕМЕ И ЗА РАДИО ГЕВГЕЛИЈА!

Во својата кратка а богата кариера Тоше Проески 4 пати говорше за Радио Телевизија Гевгелија.Како што голем број големи југословенски ѕвезди биле гости во...

Claudio Baglioni нов уметнички режисер и водител на САН РЕМО 2018

Легендата на италјанската канцона Клаудио Баљони ке биде новиот водител на фестивалот Сан Ремо 2018 што ке се оддржи во февруари.Клаудио Баљони  кој е...

МАК ФЕСТ 2017

Макфест 2017

ВРЕДНОСТИ: ДОРИС ДРАГОВИЌ

Ретки се музичарите кои можат да се пофалат како ги продале влезниците за концерт со месеци однапред. Дорис Драговиќ 9,10 и 11 Октомври- концертна...

ЗАМИНА УШТЕ ЕДНА ЛЕГЕНДА

ЗМИНА УШТЕ ЕДНА ЛЕГЕНДА

ЧЕСТИТКИ ЗА ЗАБАВАТА ВО МИРАВЦИ !

Екипа на Радио Гевгелија беше присутна  на роденденската прослава на РОК  КОНЦЕРТ во Миравци. Забавно и весело беше одбележувањето  на 26годишнината на Диско Париз...