понеделник, октомври 15, 2018

Гевгелиско-богданско (се е под контрола)

Гевгелиско-богданско (се е под контрола)

Изведбени работи!

Во Гевгелија  доасфалтирана улицата"Јане Сандански". Во Негорци бетонирана улицата "Фердинанд Јованов".

“Да ги заштитиме децата во сообраќајот”

Во тек е спроведувањето на акцијата "Да ги заштитиме децата во сообраќајот". Оваа сообраќајно-воспитна акција годинава се совпаѓа со одбележувањето на "Европската недела на...

Подаваме раце…

Во организација на граѓанското здружение "Внимание" во Гевгелија се оддржа хуманитарната манифестација со наслов "Подаваме раце сплотени во едно општество за сите". Беше организирана...

Учениците од Гевгелија вклучени во најголемата светска еколошка акција во историјата на човештвото!

На 15 септември 2018 година, милиони волонтери во 150 земји ќе се обединат и ќе се обидат да го чистат светот во еден ден....

Негорци….

Во завршна фаза се изведбените работи за нова канализација на улицата „Ѓорче Петров“ во Негорци по што ќе следи асфалтирање.

Сеќавање на гевгелискиот амбиент од 8 септември деведесет и прва!

Да , од овде се емитуваше шпицата "Зборува Радио Гевгелија" и од овде зборуваше Радио Гевгелија. Информирањето на граѓаните се одвиваше навремено и точно....

Објавен оглас за закуп на државно земјоделско земјиште!

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на РМ објави јавен оглас за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини до 3 хектари...

Промовирана збирка поезија на Олгица Ќурчиева !

Во галерискиот простор на гевгелискиот АМАМ беше промовирана збирката поезија "АЛОТРОПСКИ МОДИФИКАЦИИ НА ЉУБОВТА" од Олгица Ќурчиева .

Пријателство !

Гости на ФК Кожуф и Општина Гевгелија е фудбалската школа Интерстар од Сибиу, Романија, за таа цел организиран е турнир за дечињата родени 2009/2010...

MOST POPULAR

HOT NEWS