вторник, ноември 13, 2018

Вечерва во 19 часот Хари Локвенец на ТРИБИНА во Гевгелија !

Трибината ке се оддржи на плоштадот "Сава Михајлов" пред театарот во гевгелија со поч.во 19 часот.( 05.09.2018)

Само “едно” штрафче го ЧУВА ? целокупниот имот на Радио Телевизија Гевгелија!

Повеќе од осум години една просторија во пионерскиот дом служи како магазин во која е сместена запленетата опрема на Радио Телевизија Гевгелија. Во таа...

БЕЛА НОЌ

Саботна забава во сите гевгелиски кафулиња и кафеани, каде што се одржува „Бела ноќ“. Понудата на забава ќе биде разновидна и интересна, во зависност од кафулето...

Учениците од Гевгелија вклучени во најголемата светска еколошка акција во историјата на човештвото!

На 15 септември 2018 година, милиони волонтери во 150 земји ќе се обединат и ќе се обидат да го чистат светот во еден ден....

На 29 јули – второ авиопрскање против комарци !

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот го организира второто авиотретирање против комарци. Како што е познато, предвидени се две...

ДОЛГОТ НА ОПШТИНАТА НАМАЛЕН ЗА 25 МИЛИОНИ ДЕНАРИ!

На 25 октомври 2017 година, пред речиси точно една година, го преземав извршувањето на функцијата градоначалник на општина Гевгелија. На тој ден, општина Гевгелија имаше долг...

Финиширање на реконструкцијата на улиците!

Претстојат завршните работи за санација на улиците во Гевгелија. Изведувачот „Жикол“ деновиве треба да изврши асфалтирање на улицата „Белградска“, преостанатиот дел на улицата „Јане Сандански“, како и...

Прес на гевгелискиот градоначалник !

Градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков, на денешната прес конференција даде отчет пред јавноста за своето едногодишно работење. Притоа, Поцков истакна: „Измина една година од...

Изложба

Во организација на Apollonia Foundation вечерва  во хотелот АПОЛОНИЈА беше отворена И З Л О Ж Б А на Касиопеја Наумовска. За делата и творештвото...

Дојран го одбележува денот на ослободувањето!

Градоначалниците на Општина Дојран и Општина Свиштов, Република Бугарија  потпишаа меморандум за соработка. Меморандумот има за цел продлабочување на соработката помеѓу двете општини, зголемена...

MOST POPULAR

HOT NEWS