недела, јануари 20, 2019

“ХУМОРИСТИЧЕН ЧАС” ВО ООУ “ВЛАДО КАНТАРЏИЕВ”

Смеа, радост и забава е општиот впечаток по настапот на познатиот хуморист и имитатор Војче Китаноски кој со своја екипа оддржа брилијантен Хумористичен час...

Да, срамот треба да се покрие !

Какво право турско право 3000 на три мина?  Ма нее, многумина знаат дека битката кај Ѓуров дол се случила на денешен ден и загинал...

По цели 10 години “конечно” старите канти за отпад се заменуваат со нови во...

Гевгелија добива нови канти за отпадоци. ЈПКД„Комуналец“ набави нови 60 канти за отпадоци, кои веќе се поставуваат во централното градско подрачје. По десет години ова...

No comment

No comment

АКТИВИРАНА МЕСНАТА ЗАЕДНИЦА ВО МИЛЕТКОВО!

Во населеното место Милетково беше одржан Собир на граѓаните за избор на ново раководство на месната заедница. Собирот го отвори досегашниот претседател Небојша Коцинац, кој информираше дека...

ГЕВГЕЛИЈА СО ЗЕЛЕНИ ПОВРШИНИ

Зелените површини ќе доминираат во центарот на Гевгелија. Тоа е одговорот на урбанистите на барањата на граѓаните на денешната јавна презентација на Нацрт-ДУП-от на...

ВАНДАЛИЗАМ

Цртањето или пишувањето графити  на приватна сопственост без дозвола од сопственикот  се смета за ВАНДАЛИЗАМ. За жал ова е во Гевгелија. Нашите сограѓани по...

70 милиони евра за изградба и реконструкција на патишта и улици во општините!.

Министерството за транспорт и врски на РМ ќе обезбеди 70 милиони евра за изградба и реконструкција на локалните патишта во општините, најави министерот за транспорт и...

Караванот 3х3 подолжува! Следна дестинација -Гевгелија!

Баскетџии од Македонија! Сакате да се докажувате на вистински терен? Да ги демонстрирате своите вештини пред сите? Да докажете дека сте многу поспособни од...

ДЕТСКА ПРИРЕДБА ВО ПРЕСРЕТ НА 7 АПРИЛ СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО

Во пресрет на 7 април Светскиот ден на здравјето, Здравствен дом Гевгелија беше организатор на мала детска приредба. Инаку 7 април се одбележува по...