вторник, декември 18, 2018

ДОДЕЛЕНИОТ ГЕРМАНСКИ ГРАНТ ОД 2,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ БИДЕ НАМЕНЕТ ЗА ПРОЕКТИ КОИ ОБЕЗБЕДУВААТ...

-Наша цел е средствата од доделениот германски грант да бидат искористени за подобрување на квалитетот на условите за живот на граѓаните во општина Гевгелија,...

ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР КРИСТИЈАН ТИМОНИЕ ВО ПОСЕТА НА ГЕВГЕЛИЈА

Францускиот амбасадор во нашата земја Кристијан Тимоние вчера престојуваше во работна посета на Гевгелија, при што оствари средба со градоначалникот на општина Гевгелија Сашо...

(20 ноември 2018) Изјава на градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков !

До општина Гевгелија пристигна Решението на Уставниот суд за поведување на постапка за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распишување на референдум...

70 милиони евра за изградба и реконструкција на патишта и улици во општините!.

Министерството за транспорт и врски на РМ ќе обезбеди 70 милиони евра за изградба и реконструкција на локалните патишта во општините, најави министерот за транспорт и...

“Дојран – Туристички бисер на Југоисточна Македонија“

Дојран добитник на најголемиот грант од 1,5 милиони евра! Општина Дојран го доби проектот со наслов "Дојран – Туристички бисер на Југоисточна Македонија“. Проектот беше...

За 3 месеци целосно ќе биде реконструиран патот Гевгелија- Негорци!

Целиот патен правец, во должина од 6,5 км ќе добие нова асфалтна маса. Целата реконструкција ќе чини 90 милиони денари, а изведувач е фирмата...

Општина Гевгелија најотворена локална власт во Македонија !

Општина Гевгелија е најотворена локална власт во Република Македонија, во поглед на доброто владеење за отвореност и отчетност во политиката и владеењето. Ова го покажа истражувањето на...

Се реконструира патот Гевгелија-Негорци !

Почна реконструкцијата на регионалниот пат Гевгелија-Негорци, која е дел од програмата на Јавното претпријатие за државни патишта на РМ, која се реализира на територијата...

Само “едно” штрафче го ЧУВА ? целокупниот имот на Радио Телевизија Гевгелија!

Повеќе од осум години една просторија во пионерскиот дом служи како магазин во која е сместена запленетата опрема на Радио Телевизија Гевгелија. Во таа...

Прес на гевгелискиот градоначалник !

Градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков, на денешната прес конференција даде отчет пред јавноста за своето едногодишно работење. Притоа, Поцков истакна: „Измина една година од...